[one-half last=yes]
aparat-ortodonticAceasta este poate una dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun pacientii inainte de a incepe un tratament ortodotic. Si este de inteles, avand in vedere ca a purta un aparat ortodontic, fie el aparat ortodontic clasic sau aparat dentar lingual, impune o serie de restrictii.

Pacientul care este supus unui tratament ortodontic va trebui sa renunte la alimente extrem de dure, lipicioase si la excesul de zahar. Aceste tipuri alimente nu sunt indicate, intrucat au dezavantajul de a se prinde de bracketi, de a indoi firele de sarma de legatura, de a slabi cimentul cu care sunt fixati bracketii, de a desprinde aparatul dentar sau crea carii si pete albe permanente. Alimentele moi sau alimentele taiate in bucati mici sunt mult mai indicate.

In plus, in aceasta perioada va trebui sa petreceti cateva minute suplimentare pentru a va curata aparatul ortodontic dupa mese. Totusi, pentru cea mai mare parte a timpului, veti vedea ca purtarea unui aparat ortodontic nu va afecteaza stilul de viata. Veti avea in continuare posibilitatea de a canta, zambi, practica sporturi etc.
[/one-half]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


3 − = 1