[one-half last=no]Dintii nostri sunt acoperiti cu smalt. Smaltul este sensibil la dizolvare / inmuiere  la contactul cu acizii creati de anumite bacterii/germeni care traiesc pe dinti, atunci cand acestea se hranesc cu zahar. Bauturile carbogazoase si cele special create pentru sportivi contin zahar si acizi, precum conservantii. Aruncati doar o privire la eticheta privind continutul bauturii si va veti convinge!
Consumand frecvent bauturi pe tot parcursul zilei este deosebit de nociv pentru dintii dumneavoastra. In cazul in care periajul nu este adecvat, o persoana bea frecvent mai multe dintre aceste bauturi pe zi sau bauturile sunt consumate in cantitati foarte mari, smaltul pur si simplu incepe sa se dizolve/sa se demineralizeze lasand pete albe permanente pe dinti. In plus, atunci cand smaltul este dedurizat prin expunerea la aceste bauturi, acesta risca sa se erodeze si sa va imbatraneasca prematur zambetul.

Cine isi doreste un zambet care sa dezvaluie dinti care arata ca la 90 de ani? Nimeni, bineinteles! Pentru a evita o astfel de situatie mai mult decat neplacuta, beti apa de la robinet al carei continut de fluor este atent monitorizat si limitati-va la consumul de alimente sanatoase la ore fixe, fara gustari intre mese.

[/one-half]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


5 + = 7