Dacă sunteti un candidat eligibil pentru tratamentul ortodontic, medicul dumneavoastra dentist generalist va va recomanda sa mergeti la un dentist ortodont pentru evaluarea ocluziei. In timpul vizitei la ortodont, acesta va apela la diferite metode de evaluare in urma carora sa poata realiza un plan de tratament individualizat.

  • Evaluarea orala, faciala si functionala (examinare)
  • Fotografii intraorale si faciale.
  • Radiografii panoramice si cefalometrice
  • Amprente ale dintilor si ocluziei

De obicei in timpul celei de-a doua vizite, medicul ortodont revizuieste planul de tratament si estimeaza numarul de luni pentru faza activa a acestuia. Faza de tratament standard este de doi ani. Dupa terminarea tratamentului,  vi se poate cere sa purtati un aparat de contentie pentru o perioada de timp, rolul sau fiind de a obisnui dintii cu noua aliniere.

Durata tratamentului ortodontic variaza in functie de varsta dumnevoastra, amploarea procedurii (unii oameni nevoie de mai mult de lucru decat altii), precum si de cat de temeinic urmati planul de tratament. De exemplu, pacientii mai tineri pot raspunde mai rapid la tratament decat pacientii mai in varsta, deoarece oasele care sustin dintii tineri sunt mai maleabile. Cu toate acestea, adultii au tendinta de a urma instructiunile de tratament mai serios decat pre-adolescentii.

In unele cazuri, timpul de tratament este mai mare. De exemplu, in unele cazuri este nevoie si de interventii chirugicale si de recuperare ininate sau in timpul tratamentului ortodontic.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


2 − = 0