Aparate dentare –  sunt dispozitive folosite de medicii ortodonti pentru a corecta pozitia dintiilor si a maxilarelor, a crea spatii intre dinti in vederea unei dezvoltari normale, a corecta muscatura etc. Tipurile de aparate dentare conventionale sunt realizate din bracket-uri si fire metalice, care sunt fixate pe dinti, avand rolul de a impinge si trage treptat dintii in vederea alinierii cat mai bune. Intregul proces poate dura destul de mult timp, in functie de complexitatea problemei care trebuie tratata.

Fiind un proces de lunga durata, necesita verificari si ajustari periodice (de obicei, lunare), dar rezultatele pot fi cu adevarat remarcabile nu doar din punct de vedere estetic, cat si functional, eliminand eventualele probleme de vorbire, dificultatile mentinerii unei igiene orale corespunzatoare, precum si cele care apar la mancatul anumitor alimente.

aparate-dentare

Aparate dentare fixe

Aparate dentare fixe –  sunt cele mai populare tipuri de aparate, fiind folosite pentru a corecta dintii prost aliniati, muscatura si o serie intreaga de probleme ortodontice. Un aparat ortodontic fix tipic consta din bracket-uri mici si un arc metalic, care se ancoreaza pe dinti. De asemenea, aceste aparate dentare pot fi utilizate module elastice mici pentru asigurarea mentinerii arcului in pozitie.
Sunt disponibile mai multe tipuri de aparate: metalice, din ceramica sau safir si pot fi fixate atat pe dintii superiori cat si pe cei inferiori. citeste mai mult…

Aparate dentare mobile si functionale

Aparatele dentare mobile si functionale sunt utilizate pentru corectarea anumitor probleme ortodontice (stimularea cresterii arcadelor pentru alinierea si indreptarea dintilor, corectarea formei maxilarelor etc.), fiind recomandate, in special, copiilor , in cazul carora este mai facila stimularea modificarilor corective.
citeste mai mult…

Aparate dentare ortodontice linguale

Aparatele ortodontice linguale reprezinta moduri discrete de a indrepta dintii, oferind alternativa perfecta la aparatele dentare fixe conventionale, care sunt adesea voluminoase si mai putin estetice. Aparatele linguale sunt alcatuite din bracket-uri mici si sarme, care sunt lipite pe spatele dintilor, motiv pentru care pot fi chiar invizibile pentru alte persoane. Bracket-urile de metal sunt adaptate pentru a se potrivi formei citeste mai mult…
aparat-ortodontic-fix

Aparat dentar incognito vs aparat dentar clasic

APARAT DENTAR INCOGNITOAPARAT DENTAR CLASIC cu bracket-uri
Cimentarea bracket-urilor se face pe partea din interior a dintilor si deci nu exista riscul de aparitie a cariilor dentare.Cimentarea bracket-urilor se face pe partea din exterior a dintilor - exista riscul de aparitie a cariilor dentare si de demineralizare a smaltului.
Partea metalică a aparatului dentar este este invizibilă si reprezinta o alternativa estetică a aparatelor clasice.Partea metalică a aparatului dentar este vizibilă, astfel acesta devenind inestetic.
Realizarea bracket-urilor se face personalizat, prin scanare computerizata, fiecare dintre ele avand o forma anatomica unica in zona linguala.Bracket-urile sunt prefabricate şi standardizate, ele avand o forma relativ uniformă a majorităţii suprafeţelor dintilor.
Aparatele dentare INCOGNITO sunt Indicate atat copiilor începând cu vârsta de 12 ani, cat si adolescenţilor si adultilor.Bracket-urile standard ale unui aparat dentar obisnuit sunt indicate oricăror dimensiuni ale dintilor sau oricărui tip de muşcătura.
Nu toţi dentistii ortodonţi sunt acreditaţi INCOGNITO® pentru aplicarea tratamentului lingual.Toţi medicii ortodonţi sunt instruiţi pentru aplicarea aparatelor dentare fixe.
Costuri ridicateCosturi scazute
Controale la medicul ortodont sunt rare – aproximativ la 6 săptămâniControale la medicul ortodont sunt dese – la fiecare 3 săptămâni
Perioada totală de tratament ortodontic este relativ scăzutăPerioada totală de tratament ortodontic este ridicată

Aligner-ul ORTHOCAPS

Orthocaps este un sistem extrem de eficient de corectie ortodontica, bazat pe inovatia TwinAligner. Sistemul a fost conceput de Dr. Wajeeh Khan, un medic ortodont, pentru a satisface cererea (in special in randul adultilor), pentru accesul la un tratament ortodontic invizibil si nedureros. In principiu, este vorba despre doua alignere transparente, asemenea unor gutiere invizibile, (hardCAPS, utilizat in timpul zilei, respectiv softCAPS citeste mai mult…

3 Trackbacks

  1. […] ertshfa ortodontie copii I just found this sick website: aparate dentare […]

  2. […] dentare. (http://www.clinicaortodontie.ro/aparate-dentare/) Aparatele mobile si functionale sunt utilizate pentru corectarea anumitor probleme ortodontice […]

  3. […] dentare. (http://www.clinicaortodontie.ro/aparate-dentare/) alinierea  nu si  scoase este si  ortodontice mai  pe indreptarea cresterii   facila    […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


+ 8 = 10